Belső fény körtánc

Szabó Ági Réka vezetésével 2021. december 1-én (szerdán) 18:00-20:00 óráig A Tiszta Forrás központban

Belső fény körtánc

Szabó Ági Réka vezetésével 2021. december 1-én (szerdán) 18:00-20:00 óráig A Tiszta Forrás központban

Egyszerű lépések, életerő, öröm és harmónia, gyere körtáncolni velünk! Ébreszd fel, ismerd fel a belső fényt és töltődj fel életörömmel az év legsötétebb hónapjában is!

Szabó Ági képződő körtánc vezető vagyok, elvezetlek benneteket a különböző népek körtáncos kultúrájába, és forgatagába. Görög, zsidó, magyar és balkáni táncokat fogunk ropni. Ezek hagyományos archaikus, szakrális körtáncok, amelyek az évköri minőségekkel, és fantasztikus kulturális örökségekkel kapcsolnak össze. Egyszerűek és csodálatosak.
Öröm, könnyedség és felszabadulás a kulcsszó. Együtt fogjuk megtanulni a koreográfiákat, könnyen elsajátíthatóak. Töltekezzünk, kérjünk Áldást az őszi befelé induló időszakra, a bőségre és a sok szépségre az életünkben!

Hogyan készülj?

  • Kényelmes lábbelivel, és hölgyeknek szoknya, vagy ruha ajánlott. Lehet mezítláb is táncolni, de könnyű zokniban is.
  • A tánc végén falatozás, beszélgetés, ha szívesen maradsz. A levezető falatozáshoz hozz kérlek valamilyen közös nassonnivalót és bőséges innivalót.
  • Kérlek érkezz 10 perccel korábban hangolódni és ha szükséges, átöltözni!
  • Ha valamilyen személyes tárgyat szívesen hoznál az oltárra, azt is megteheted.

Mi is az a szakrális körtánc?

A szakrális körtánc hagyományban elemi esszencia a természethez, az ősi elemekhez való kapcsolódás, az évszakok ciklikusságába való beágyazottság, az élet és az évkör változásainak megélése. Örömöt, felszabadulást, kiegyensúlyozottságot ad a körben való táncolás, és erősíti a helyünket a világban, a testünkbe és a világmindenségben gyökerező bizalmat táplálja.

A tüzes táncok feltöltenek életerővel, vidámsággal. A földes táncok kiegyensúlyozottságot és stabilitást adnak. A vizes táncokban az áramlást, és az együtt rezgést tudjuk megélni. A levegős táncok pedig könnyedséggel, és szabadsággal töltenek fel. A meditatív táncok mélyítik a test és a lélek bölcsességéhez vezető utat.

Azokból az archaikus szakrális táncokból fogunk meríteni, amelyek a belső fényhez, a befelé induláshoz és a késő őszi mélyebb minőségekhez kapcsolódnak.

A koreográfiák nagyon egyszerűek, előzetes tánctapasztalat nem szükséges: együtt fogjuk megtanulni a magyar, zsidó, görög, balkáni és cigány kulturából eredő táncokat

A program időpontja

2021. devember 1-én (szerdán) 18:00-20:00 óráig A Tiszta Forrás Központban

Jelentkezés

Jelentkezni a Facebook eseménynél tudsz, privát üzenetben, közvetlenül Áginál.

Részvételi díj

3.000,- Ft hozzájárulást kérünk tőled, bérletben megvásárolva 2.500,- Ft-ot.

További Tudnivalók

Ki vezeti a programot?

A szakrális körtáncot Szabó Ági Réka, képződő Körtánc-vezető és Táncpedagógus, valamint Kulturális antropológus vezeti majd. Ági a rítusok, szertartások szerelmeseként évek óta vezet a természet ritmusaiból merítkező Női köröket, és az élet nagy fordulópontjaihoz kapcsolódó Örömünnepeket, Szertartásokat. Ági Farkas Andinál tanulja a körtánc-vezetést, ezen felül tanult még szertartásvezetést Pozsgai Nikolnál és táncpedagógiát Silkeborgban, Dániában. Bővebben

Milyen létszámú a séta?

Maximum 8 fő tud jelentkezni.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Élménybeszámoló a Galagonyaizzás erdőfürdőről

Élménybeszámoló a Galagonyaizzás erdőfürdőről

A 2021. szeptember 12-i teliholdas éjszakai erdőfürdő-séta számomra csodálatos élmény volt: átmosott és feltöltött szeretettel és nyugalommal. Mindennel, ami éltet. Készítettem belőle egy kis videós élménybeszámolót.Ha kíváncsi vagy, milyen egy vezetett...

Könyvhéten Az erdőfürdő eszköztára

Könyvhéten Az erdőfürdő eszköztára

A Kiadom a könyvem jóvoltából idén Bach Évi Az erdőfürdő eszköztára című könyve is megjelenhetett az Ünnepi Könyvhéten, ahol szombat délután dedikálástatásra, a szerzővel való beszélgetésre, találkozásra is volt lehetőség.2021 szeptemberében ismét megrendezésre került...

Az út az érzelmi érettséghez

Az út az érzelmi érettséghez

Swami Veda Bharati tanításának fordításaKözzétette: ahymsin.org | 2021. augusztus 14. A tiszta tudat egy boldog tudat. Boldog vagy? Félsz megmondani, mert definíció szerint - a tiszta tudat egy boldog tudat - ha elismered, hogy boldogtalan vagy, akkor azt is el kell...

Kapcsolat

 

+36 (20) 920 3364

gyeva@atisztaforras.hu

1025 Budapest, Törökvész út 95-97.

teljesen természetesen

Tarts velem egy közelgő erdőfürdő sétára, jógaórára, szomatodráma workshopra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - jelentkezz be egy egyszeri ingyenes konzultációra!