Mit szeretnél megteremteni? – Női teremtőerő workshop

Tisztító erdőfürdő és méháldás szertartás a telihold fényénél a női teremtőerő kiteljesedéséért Bach Évivel és Borlói Anitával

Az egészséges női ciklusban a női termékenység teliholdkor tetőzik, és bizony a emberiség történelme során a mágiában is a növőhold és a telihold időszakában volt a “létrehozó” varázslatok ideje. Ilyenkor azt mondják, megerősödik a teremtőerő.

A méh a női egészség alapja, energetikai rendszerünk középpontja és teremtőerőnk forrása, ám el is raktározza életünk eseményeit, energetikai szennyeződéseket.

„Méhünk elraktározza életünk minden eseményét. Elraktározza minden interakciónkat és reakciónkat a kapcsolatainkon belül. (…) méhünk emlékszik és kész arra, hogy beszéljen velünk minden félelméről, és minden öröméről.” – Queen Afua, Sacred woman

Az erdőfürdővel ezúttal az érzékek felébresztését követően az erdő lényeihez, az természet erőihez, a női minőség, a holdenergia tisztító erejéhez kapcsolódunk. Ezután megtanulunk egy alapvető, otthon végezhető méhtisztító és -töltő gyakorlatsort, végül a sétát pontban a teliholdkor méháldás szertartással és szakrális körtánccal egybekötött teaszertartással zárjuk.

Hogyan zajlik a méháldás?

A méháldás rendkívül finom folyamat, amely ruhán keresztüli gyengéd érintéssel zajlik Pozsgai Nikoletta, a méhnővérek közösségének életrehívójának tanításai szerint. A méháldást és a szakrális körtáncot Borlói Anita tapasztalt méhnővér vezeti és végzi el, és tőle tanulhatjuk meg a méhtisztító gyakorlatsort is. Borlói Anitáról bővebb információt róla a Lelki-Testi harmónia weboldalon találsz.

Mit érdemes tudni az erdőfürdőről?

Az erdőfürdő egy ősi, mégis új módszer, amelynek jelenlegi formája a ’80-as években japánban kifejlesztett shinrin yoku módszerből ered. A vezetett relaxációs séta során megmerítkezünk az erdő gyógyító atmoszférájában, hogy visszataláljunk a bennünk is élő természet harmóniájához. Az erdőfürdőt Bach Évi vezeti, aki az elsők között szerzett hazánkban erdőfürdő vezetői képesítést a Forest Therapy Institute-nál.

Jelentkezés

Jelentkezni az itt található jelentkezési űrlap segítségével tudsz. Érdemes mielőbb elküldeni a jelentkezésedet, mert a résztvevők létszáma korlátozott.

A jelentkezés a részvételi díj befizetését követően válik érvényessé, amelynek összege 2020. július 31-ig történő jelentkezés esetén 8.000,- Ft, azt követően 10.000,- Ft.

Szeretettel várunk, tarts velünk a természet útján!

Bejelentkezés, érdeklődés

Melyik programra szeretnél jelentkezni?

Hírlevél

Adatvédelem

9 + 8 =

Részletek, kiegészítő információk

Mi az erdőfürdő?

Az erdőfürdő, más néven shinrin yoku (ejtsd: sinrin joku) egy éber, tudatos megmerítkezés a természet atmoszférájában, kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz, amely nem csak gyógyít és megnyugtat, de mély és különleges felismerésekhez is vezethet önmagunkról és a világban elfoglalt helyünkről.

Az erdőfürdő egy tudományosan megalapozott, japán eredetű módszer a városi életmód, a stressz és a digitalizáció okozta testi-lelki ártalmak megelőzésére, kezelésére, és az életminőség javítására.

Az erdőfürdőzés és az erdőterápia alkalmak során lassú séta, meghívások és megosztókörök váltakoznak, amelyek mind a megnyugvást, lelassulást és a természethez való kapcsolódást segítik. Tényleges fürdőzés - vízben - nem nagyon szokott történni, főleg nem kötelező jelleggel, és a megtett táv ritkán hosszabb 3km-nél.

A meghívások folyamatosan változnak, megvalósításuk pedig egy, a helyszínen megvalósuló különleges élmény, a résztvevő és az erdő találkozásának egyedi és megismételhetetlen gyümölcse, ezért erről nem is nagyon érdemes itt beszélni; egyszerűen át kell élni!

Ki vezeti a sétát

Az erdőfürdőt Magyarország egyik első, a European Forest Therapy Institute által képzett erdőfürdő vezetője, Bach Éva alternatív mozgásterapeuta tartja, aki az Everness Fesztivál többszörös meghívott előadója is. Bővebben

Honnan indul a séta?

Az erdőfürdő séták helyszínéről a döntés minden esetben a sétát megelőző héten zajló helyszínbejárások eredményeképpen történik, ezért a séta helyszínét itt előre nem tudjuk megírni.

A gondos helyszínbejárás a jelentkezők biztonsága és a megfelelő atmoszféra biztosítása érdekében történik, fontos előkészület az erdőfürdő vezető részéről. Még a sétát megelőző utolsó napon is zajlik egy utolsó helyszínbejárás, amely miatt a már kiértesített útvonalban is történhetnek változások az időjárási- és terepviszonyok függvényében.

A helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszik továbbá a jelentkezők egészségi állapota is, ugyanis az erdőfürdőt fogyatékkal élők is gyakorolhatják. Ehhez szükséges a megfelelő vezetői felkészültség és a rugalmasság.

Ezek azok az okok, amely miatt a séta helyszínét itt nem tesszük közzé, hanem arról és az útvonalegyes részleteiről a jelentkezőknek sétát megelőző héten küldök részletes tájékoztatást, legkésőbb 4 nappal a séta előtt.

Milyen létszámú a séta?

Minimális létszámkeret nincsen, ám egy séta alkalmával maximum 10 fő tud jelentkezni.

Milyen felszerelés szükséges?

Az erdőfürdő általában nem igényel speciális felszerelést, ám jó, ha van egy vízhatlan kabátot és egy túracipőd.

Praktikus lehet továbbá valamilyen ülőalkalmatosság: egy polifoam darab, felfújható párna, vagy akár egy nylon zacskó. A legjobb, ha veszel egy erre a célra kialakított összehajtogatható hőszigetelő polifoam ülőmatracot.

A szükséges felszerelésről a jelentkezőknek kiküldött e-mailben minden esetben részletesebb tájékoztatást adok.

Kedvezmények

Kedvezmény kérhető (maximum 50%):

  • rosszindulatú daganatos betegségben érintettek;
  • súlyos, krónikus szív- és érrendszeri betegek;
  • IBS, Crohn, SIBO, Colitis ulcerosa és egyéb krónikus emésztőrendszeri betegek esetében;
  • egy háztartásban élő pároknak és családi csoport esetén

A 2020. augusztus 3-i éjszakai erdőfürdőre nem kérhető kedvezmény.

Ajándékutalvány

Szeretnél megajándékozni egy számodra fontos személyt egy közös erdőfürdő élménnyel? Jelöld ki az utalvány opciót és a séta időpontját a bejelentkezés űrlapon, és másodmagaddal kedvezményesen, 16.000,- Ft helyet mindössze 13.500,-Ft -ért vehettek részt a sétán!

Kapcsolat

+36 (20) 920 3364

eva.bach@atisztaforras.hu

1145 Budapest, Torontál utca 23-25.

Tarts velem a természet útján!

Jelentkezz a közelgő erdőfürdő sétára, előadásaimra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - gyere el a legközelebbi táborba, elvonulásra!