“Földanya” – Földelő erdőfürdő Bach Évivel a Budai-hegységben

2020. augusztus 1-én, augusztus 8-án vagy szeptember 6-án

Augusztusban lassan a nyárutó, a föld elem időszakába lépünk. Az az időszaka ez az évnek a természetben, és szimbolikusan a saját életünknek is azon szakasza, amikor már ellobbant az érlelő, átalakító, gyakran emésztő tűz, ám a parázs melegén még biztonságosan kialakulhat mindaz, amiért küzdöttünk.

Sokan nőnek fel megfelelési kényszerben, aggodalomban, hogy nem szerethetők, rosszak. A Földanya egyszerre befogadó és tápláló minősége a biztonság és a stabilitás érzetét adja. A Földhöz kapcsolódva megélhetjük, megtapasztalhatjuk azt az ősbiztonságot, amelyet kisgyermekként elveszítettünk, amikor néha úgy tűnt, nem vagyunk elég jók.  A természetben megélt feltétel nélküli elfogadás, a Föld mindig megtartó ereje táplál és továbbsegít bennünket életutunkon, s mint egy igazi jó anyához, bármikor vissza is térhetünk hozzá. Igen, még akkor is, ha már réges-rég felnőttünk…

Az augusztusi erdőfürdő sétákon a földhöz kapcsolódunk, és a természet vezet, segít bennünket belső biztonságunk megtalálásában.

Tarts velem újra a természet útján!

A séta időpontja

Augusztusban sokan nyaralnak, ezért ezt az erdőfürdő alkalmat három különböző időpontban is megtartom, hogy biztosan találj számodra megfelelőt, és emiatt ne kelljen lemaradnod róla:
  • először 2020. augusztus 1-én szombaton 15:30-18:00-ig,
  • 2020. augusztus 8-án, szombaton 15:30-18:00-ig, és
  • 2020. szeptember 6-án vasárnap 15:30-18:00-ig

 

Jelentkezés

Jelentkezni a itt található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül tudsz. A jelentkezés a részvételi díj befizetését követően válik véglegessé.

Érdemes mielőbb jelentkezni a kiválasztott időpontra, mert a csoportok létszáma korlátozott.

Részvételi díj: 8.000,- Ft

Kedvezmény: az esemény előtt több mint egy héttel történő jelentkezés esetén a részvételi díj kedvezményes, mindössze 7.200,- Ft

 

Részletek, kiegészítő információk

Kattints az alábbi címek, kérdések valamelyikére a kívánt információ megtekintéséhez!

Mi az erdőfürdő?

Az erdőfürdő, más néven shinrin yoku (ejtsd: sinrin joku) egy éber, tudatos megmerítkezés a természet atmoszférájában, kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz, amely nem csak gyógyít és megnyugtat, de mély és különleges felismerésekhez is vezethet önmagunkról és a világban elfoglalt helyünkről.

Az erdőfürdő egy tudományosan megalapozott, japán eredetű módszer a városi életmód, a stressz és a digitalizáció okozta testi-lelki ártalmak megelőzésére, kezelésére, és az életminőség javítására.

Az erdőfürdőzés és az erdőterápia alkalmak során lassú séta, meghívások és megosztókörök váltakoznak, amelyek mind a megnyugvást, lelassulást és a természethez való kapcsolódást segítik. Tényleges fürdőzés - vízben - nem nagyon szokott történni, főleg nem kötelező jelleggel, és a megtett táv ritkán hosszabb 3km-nél.

A meghívások folyamatosan változnak, megvalósításuk pedig egy, a helyszínen megvalósuló különleges élmény, a résztvevő és az erdő találkozásának egyedi és megismételhetetlen gyümölcse, ezért erről nem is nagyon érdemes itt beszélni; egyszerűen át kell élni!

Ki vezeti az erdőfürdőt?

Az erdőfürdőt Magyarország egyik első, a European Forest Therapy Institute által képzett erdőfürdő vezetője, Bach Éva alternatív mozgásterapeuta tartja, aki az Everness Fesztivál többszörös meghívott előadója is. Bővebben

Honnan indul a séta?

Az erdőfürdő séták helyszínéről a döntés minden esetben a sétát megelőző héten zajló helyszínbejárások eredményeképpen történik, ezért a séta helyszínét itt előre nem tudjuk megírni.

A gondos helyszínbejárás a jelentkezők biztonsága és a megfelelő atmoszféra biztosítása érdekében történik, fontos előkészület az erdőfürdő vezető részéről. Még a sétát megelőző utolsó napon is zajlik egy utolsó helyszínbejárás, amely miatt a már kiértesített útvonalban is történhetnek változások az időjárási- és terepviszonyok függvényében.

A helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszik továbbá a jelentkezők egészségi állapota is, ugyanis az erdőfürdőt fogyatékkal élők is gyakorolhatják. Ehhez szükséges a megfelelő vezetői felkészültség és a rugalmasság.

Ezek azok az okok, amely miatt a séta helyszínét itt nem tesszük közzé, hanem arról és az útvonalegyes részleteiről a jelentkezőknek sétát megelőző héten küldök részletes tájékoztatást, legkésőbb 4 nappal a séta előtt.

Milyen létszámú a séta?

Minimális létszámkeret nincsen, ám egy séta alkalmával maximum 15 fő tud jelentkezni.

Milyen felszerelés szükséges?

Az erdőfürdő általában nem igényel speciális felszerelést, ám jó, ha van egy vízhatlan kabátot és egy túracipőd.

Praktikus lehet továbbá valamilyen ülőalkalmatosság: egy polifoam darab, felfújható párna, vagy akár egy nylon zacskó. A legjobb, ha veszel egy erre a célra kialakított összehajtogatható hőszigetelő polifoam ülőmatracot.

A szükséges felszerelésről a jelentkezőknek kiküldött e-mailben minden esetben részletesebb tájékoztatást adok.

Kedvezmények

2020. október 27-től visszavonásig érvényes, kérhető kedvezmények:

Early-bird kedvezmény:

Legalább 10 nappal a programot megelőzően befizetett jelentkezés esetén 10% kedvezmény kérhető.

Indokolt esetben kedvezmény kérhető az alábbi megbetegedések esetén:

  • Rosszindulatú daganatos betegségből gyógyulóknak a kezelések ideje alatt, és az utolsó kezelést követő 3 hónapban 50% kedvezmény igényelhető
  • IBS, Crohn, SIBO, Colitis ulcerosa és hisztamin intolerancia betegek esetében 50% kedvezmény kérhető;
  • Meddőségi kivizsgálás alapján lombik program programra kiírtaknak 15%, lombik programban résztvevőknek 30%
  • Vélhetően vagy részben stressz eredetű hormonális zavarok és járulékos megbetegedéseik esetén (endometriózis, mióma, PCOS, nem elhízás eredetű IR, pajzsmirigy alulműködés stb.)15%
  • Egy háztartásban élő pároknak a kettőjük részvételi díjából 1.000,- Ft kedvezmény

Kedvezményt a jelentkezéskor a megjegyzés rovatba beírt üzenettel lehet igényelni.

A 2020. november 14-i éjszakai erdőfürdőre nem kérhető kedvezmény.

Ajándékutalvány

Szeretnél megajándékozni egy számodra fontos személyt egy közös erdőfürdő élménnyel? Jelöld ki az utalvány opciót és a séta időpontját a bejelentkezés űrlapon, és másodmagaddal kedvezményesen, 16.000,- Ft helyet mindössze 13.500,-Ft -ért vehettek részt a sétán!

Lemondás

A jelentkező az érvényes, már befizetett jelentkezését a programot megelőző 48 órán túl bármikor térítésmentesen lemondhatja. Ilyenkor a befizetett részvételi díj teljes egészében visszajár.

A programot megelőző 48 órán belüli lemondás esetén a részvételi díj visszatérítésére már nincsen lehetőség (kivéve vis major).

Jelentkezés, érdeklődés

Melyik programra szeretnél jelentkezni?

Hírlevél

Adatvédelem

9 + 6 =

Kapcsolat

+36 (20) 920 3364

eva.bach@atisztaforras.hu

1136 Budapest, Felka utcs 6.

Tarts velem a természet útján!

Jelentkezz egy közelgő erdőfürdő sétára, előadásaimra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - gyere el a legközelebbi táborba, elvonulásra!