Éjszakai erdőfürdő és meditáció a telihold fényében

Bach Évi vezetésével a Budai-hegységben

“Az éjjeli fák közt derengő Hold már őseinket is megbabonázta. Az ókorban, folyamatos megújulása miatt a halál, az újjászületés és a teremtés isteneként tisztelték. Számos kultúrában női istenségként szerepelt, mivel észrevették a párhuzamot a Földünket 28 nap alatt megkerülő égitest és a nők 28 naponta jelentkező ciklusa között.” (forrás)
Egyes tanítások szerint az egészséges női ciklusban a női termékenység teliholdkor tetőzik, és bizony a emberiség történelme során a mágiában is a növőhold és a telihold időszakában volt a “létrehozó” varázslatok ideje. Ilyenkor azt mondják, erősebben hat minden teremtő varázslat. A telihold ugyanakkor egy fordulópont is: a fogyó hold időszakának és az elengedésnek a kezdete, amely a megtisztulás időszaka. A megtisztulás minden teremtés első lépése: helyet teremteni az újnak. Erre hívlak most.

Az állatok és az ember egész életükben stabilitásra és biztonságra törekszenek, de csak ritkán tudják elkerülni a változást. És bizony, minden változásnak vannak előjelei, amikor még dönthetünk afelől, hogy ellenállunk-e, vagy inkább együttműködünk vele…

Ha úgy érzed, a te életedben is változás közeleg, és eldöntötted, hogy hagyod, vagy épp te magad szeretnél valamilyen változást elérni, annak minden esetben az az első lépése, hogy elengedd a régit, elbúcsúzz tőle, és ezzel helyett teremts valami újnak. Ezen az erdőfürdő alkalmon ebben foglak támogatni téged ezen a meditációval egybekötött erdőfürdő szertartáson.

“Olyan, mint volt, már nem lesz. De lehet még másmilyen! Olyan, amilyet még nem ismerek, és lehet, hogy az is jó, igazán és nagyon jó, akár sokkal jobb is, mint volt! Ezért elengedem, ami elmúlt, és azt, hogy még egyszer ugyanolyan legyen, és ezzel teret adok az újnak!”

Ez az időszak a befelé fordulás és az önismereti munka ideje; hogy átgondold a céljaidat, és elengedd azokat a kapcsolataidat, helyzeteidet, dolgaidat, amelyek már nem visznek előre. Ez 3 órás, meditációval egybekötött éjszakai erdőfürdő program egy lehetőség arra, hogy megtapasztald az erdő és a Hold, a természet támogató erejét az elengedés és a megújulás folyamatában!
Tarts velem újra az erdei úton!

A séta időpontja

2020. szeptember 2. szerda 18:30-21:30

Jelentkezés

Jelentkezni a itt található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül tudsz. A jelentkezés a részvételi díj befizetését követően válik véglegessé. A részvételi díjat a jelentkezést követően kiküldött visszaigazoló e-mailben található díjbekérő alapján tudod majd átutalással vagy bankkártyával kifizetni, amelyről előlegszámlát küldök majd a fizetés igazolására.

Részvételi díj: 8.000,- Ft

 

Részletek, kiegészítő információk

Mi az erdőfürdő?

Az erdőfürdő, más néven shinrin yoku (ejtsd: sinrin joku) egy éber, tudatos megmerítkezés a természet atmoszférájában, kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz, amely nem csak gyógyít és megnyugtat, de mély és különleges felismerésekhez is vezethet önmagunkról és a világban elfoglalt helyünkről.

Az erdőfürdő egy tudományosan megalapozott, japán eredetű módszer a városi életmód, a stressz és a digitalizáció okozta testi-lelki ártalmak megelőzésére, kezelésére, és az életminőség javítására.

Az erdőfürdőzés és az erdőterápia alkalmak során lassú séta, meghívások és megosztókörök váltakoznak, amelyek mind a megnyugvást, lelassulást és a természethez való kapcsolódást segítik. Tényleges fürdőzés - vízben - nem nagyon szokott történni, főleg nem kötelező jelleggel, és a megtett táv ritkán hosszabb 3km-nél.

A meghívások folyamatosan változnak, megvalósításuk pedig egy, a helyszínen megvalósuló különleges élmény, a résztvevő és az erdő találkozásának egyedi és megismételhetetlen gyümölcse, ezért erről nem is nagyon érdemes itt beszélni; egyszerűen át kell élni!

Ki vezeti a sétát

Az erdőfürdőt Magyarország egyik első, a European Forest Therapy Institute által képzett erdőfürdő vezetője, Bach Éva alternatív mozgásterapeuta tartja, aki az Everness Fesztivál többszörös meghívott előadója is. Bővebben

Honnan indul a séta?

Az erdőfürdő séták helyszínéről a döntés minden esetben a sétát megelőző héten zajló helyszínbejárások eredményeképpen történik, ezért a séta helyszínét itt előre nem tudjuk megírni.

A gondos helyszínbejárás a jelentkezők biztonsága és a megfelelő atmoszféra biztosítása érdekében történik, fontos előkészület az erdőfürdő vezető részéről. Még a sétát megelőző utolsó napon is zajlik egy utolsó helyszínbejárás, amely miatt a már kiértesített útvonalban is történhetnek változások az időjárási- és terepviszonyok függvényében.

A helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszik továbbá a jelentkezők egészségi állapota is, ugyanis az erdőfürdőt fogyatékkal élők is gyakorolhatják. Ehhez szükséges a megfelelő vezetői felkészültség és a rugalmasság.

Ezek azok az okok, amely miatt a séta helyszínét itt nem tesszük közzé, hanem arról és az útvonalegyes részleteiről a jelentkezőknek sétát megelőző héten küldök részletes tájékoztatást, legkésőbb 4 nappal a séta előtt.

Milyen létszámú a séta?

Minimális létszámkeret nincsen, ám egy séta alkalmával maximum 10 fő tud jelentkezni.

Milyen felszerelés szükséges?

Az erdőfürdő általában nem igényel speciális felszerelést, ám jó, ha van egy vízhatlan kabátot és egy túracipőd.

Praktikus lehet továbbá valamilyen ülőalkalmatosság: egy polifoam darab, felfújható párna, vagy akár egy nylon zacskó. A legjobb, ha veszel egy erre a célra kialakított összehajtogatható hőszigetelő polifoam ülőmatracot.

A szükséges felszerelésről a jelentkezőknek kiküldött e-mailben minden esetben részletesebb tájékoztatást adok.

Kedvezmények

Kedvezmény kérhető (maximum 50%):

  • rosszindulatú daganatos betegségben érintettek;
  • súlyos, krónikus szív- és érrendszeri betegek;
  • IBS, Crohn, SIBO, Colitis ulcerosa és egyéb krónikus emésztőrendszeri betegek esetében;
  • egy háztartásban élő pároknak és családi csoport esetén

A 2020. augusztus 3-i éjszakai erdőfürdőre nem kérhető kedvezmény.

Ajándékutalvány

Szeretnél megajándékozni egy számodra fontos személyt egy közös erdőfürdő élménnyel? Jelöld ki az utalvány opciót és a séta időpontját a bejelentkezés űrlapon, és másodmagaddal kedvezményesen, 16.000,- Ft helyet mindössze 13.500,-Ft -ért vehettek részt a sétán!

Bejelentkezés, érdeklődés

Melyik programra szeretnél jelentkezni?

Hírlevél

Adatvédelem

8 + 8 =

Kapcsolat

+36 (20) 920 3364

eva.bach@atisztaforras.hu

1145 Budapest, Torontál utca 23-25.

Tarts velem a természet útján!

Jelentkezz a közelgő erdőfürdő sétára, előadásaimra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - gyere el a legközelebbi táborba, elvonulásra!