A Főnix tánca

Bach Évi és Gauranga Das vezetésével

 

Megújulás erdőfürdővel, tánccal és révüléssel az év legsötétebb éjszakáján a Remete-szurdokban

Megújulás erdőfürdővel, tánccal és révüléssel Bach Évi és Gauranga Das vezetésével
2020. november 14-én a Remete-szurdokban

Az emberiség történetének számos hagyományában ismert az Indiában ma Divaliként emlegetett ünnep, amely a fények ünnepe, amelynek az európai pogány hagyományban is a novemberi sötétholdra esett az ideje. Ez az év legmélyebb legsötétebb éjszakája, amikor ismét megszületik a fény.

Asztrológiai szempontból az idei évben ezen az éjszakán minden összekapcsolódik: azok az erős hatások, amelyek az idei év során megpróbáltatásoknak vetettek alá, most áttörési pontra érhetnek. Ez a hirtelen felismerések, a megújulás ideje – amikor valóban megszületik a fény.

Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik szeretnék velünk együtt ünnepelni örömmel a természetben a fény születését. És azoknak is, akik úgy érzik, megtettek már mindent, ami tőlük tellett nehézségeik leküzdéséért, és elérkezett az áttörés, a felismerések ideje.

Mire számíts ezen a programon?

A megérkezést követően az erdőfürdő eszköztárával szakadunk ki a hétköznapi életünkből, megmerítkezve az erdő atmoszférájában, kapcsolódunk az erdő lényeihez és a bennünk élő természethez. Bach Évi erdőfürdő vezető meghívásaival egy megtisztult, nyitott és békés, stabil tudatállapotba kerülhetünk, amely azután támogatja a transzutazás folyamatát.

A szertűzhöz érve Gauranga Das vezetésével révülünk, táncolunk ritmikus zenére, amely megsokszorozza a transzállapot hatását. A sámándob hangja segíti majd a révülést, amelyen Gauranga Das fog játszani, Nefrin Farkas Dávid pedig dzsembén működik közre.

Ezt követi majd tánc és a ritmikus zene, amely megsokszorozza a transzállapot hatását.

Mikor lesz a program?

A program az idei novemberi sötéthold idejére, azaz 2020. november 14-ére esik, és 17:00-21:00-ig tart.

Jelentkezés

Jelentkezni az itt található űrlap segítségével tudsz, és a jelentkezés a részvételi díj befizetését követően válik véglegessé.

A jelentkezési határidő 2020. november 12.

A létszámkeret 15 fő, ezért érdemes lehet mielőbb véglegesíteni a jelentkezésedet.

Lemondás: A már érvényes, befizetett jelentkezésedet 2020. november 7-ig tudod lemondani, a befizetett részvétei díj visszatérítésére ezt követően már nincsen lehetőség.

Részvételi díj:

A program részvételi díja 10.000,- Ft/fő.

Covid tájékoztatás

Tekintettel arra, hogy a program szabad téren zajlik, amíg vallásgyakorlás és sport, rekreáció céljával van lehetőségünk elhagyni otthonainkat, a programot biztosan meg fogjuk tartani, az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével.

Tudnivalók

Mi az erdőfürdő?

Az erdőfürdő, más néven shinrin yoku (ejtsd: sinrin joku) egy éber, tudatos megmerítkezés a természet atmoszférájában, kapcsolódás a természethez és önmagunkhoz, amely nem csak gyógyít és megnyugtat, de mély és különleges felismerésekhez is vezethet önmagunkról és a világban elfoglalt helyünkről.

Az erdőfürdő egy tudományosan megalapozott, japán eredetű módszer a városi életmód, a stressz és a digitalizáció okozta testi-lelki ártalmak megelőzésére, kezelésére, és az életminőség javítására.

Az erdőfürdőzés és az erdőterápia alkalmak során lassú séta, meghívások és megosztókörök váltakoznak, amelyek mind a megnyugvást, lelassulást és a természethez való kapcsolódást segítik. Tényleges fürdőzés – vízben – nem nagyon szokott történni, főleg nem kötelező jelleggel, és a megtett táv ritkán hosszabb 3km-nél.

A meghívások folyamatosan változnak, megvalósításuk pedig egy, a helyszínen megvalósuló különleges élmény, a résztvevő és az erdő találkozásának egyedi és megismételhetetlen gyümölcse, ezért erről nem is nagyon érdemes itt beszélni; egyszerűen át kell élni!

Ki vezeti az erdőfürdőt?

A programot Gauranga Das jógaoktató, sámán és hangterapeuta és Bach Évi alternatív mozgásterapeuta, Magyarország egyik első, a European Forest Therapy Institute által képzett erdőfürdő vezetője vezeti.

Bach Éviről Bővebben

Gauranga Das-ról bővebben

 

Honnan indul a séta?

A séta A Remete-szurdokban zajlik, ám az erdőfürdő séták végleges útvonaláról a döntés minden esetben a sétát megelőző héten zajló helyszínbejárások eredményeképpen történik, ezért a kiindulási pontját már csak a jelentkezők kapják meg e-mail értesítésben.

A gondos helyszínbejárás a jelentkezők biztonsága és a megfelelő atmoszféra biztosítása érdekében történik, fontos előkészület az erdőfürdő vezető részéről. Még a sétát megelőző utolsó napon is zajlik egy utolsó helyszínbejárás, amely miatt a már kiértesített útvonalban is történhetnek változások az időjárási- és terepviszonyok függvényében.

A helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszik továbbá a jelentkezők egészségi állapota is, ugyanis az erdőfürdőt fogyatékkal élők is gyakorolhatják. Ehhez szükséges a megfelelő vezetői felkészültség és a rugalmasság.

Ezek azok az okok, amely miatt a séta helyszínét itt nem tesszük közzé, hanem arról és az útvonalegyes részleteiről a jelentkezőknek sétát megelőző héten küldök részletes tájékoztatást, legkésőbb 4 nappal a séta előtt.

Milyen létszámú a séta?

Maximum 15 fő tud jelentkezni.

Hogyan készülj a sétára?

A transzutazás napján már lehetőleg ne fogyassz szilárd táplálékot, vagy csak egy könnyű reggelit!

Hozz magaddal egy üveg vizet, papírzsebkendőt, jógamatracot vagy polifoamot és takarót! Ajakápolót is hozhatsz a száj kiszáradása ellen. Novemberben az erdő már hideg, ezért kényelmes, réteges és meleg, ám mozgáshoz megfelelő ruházat viselése ajánlott, vastag zoknit is érdemes felvenni, hogy az esetleges lábfázás ne vonja el a figyelmedet.

Legyen nálad fejlámpa vagy zseblámpa is, hasznos lehet sötétedés után az erdőben. A telefonokat ki fogjuk kapcsolni, ezért azzal nem tudsz majd világítani.

Györgyi

"Szerettem volna ismét közelebb kerülni a természethez, és ez sikerült is. Az érzékelés, az érzések, a gondolkodás szintjén is felépítette a kapcsolatot. Kiegyensúlyozottabbnak érzem magam."

Zolo

"A séta alatt és után mély nyugalmat éreztem. Teljesen megnyugtatott minden séta. Ki kell próbálni. Olyan történik, amit el sem tud képzelni az, aki még nem tapasztalta."

Dia

"Varázslatos élmény volt!"

Adrienn

"A különbség a nyugalom. Ma már szerda van, és még azóta is tart az érzés. Az állandó pörgöttségemnek nagyon jót tett a lelassulás. Illetve olyan békés elfogadás van bennem a dolgokkal kapcsolatban, ami szintén egy óriási tanítás nekem. Biztos vagyok benne, hogy gyakrabban fogok erdőbe járni. Sőt már tegnap az utcán közlekedve is észrevettem a fákat, és szuper érzés volt, hogy ők mindig ott vannak körülöttünk."

Noémi

"Közelebb kerültem a lelki békéhez, és hálásabb vagyok a jó dolgokért."

Ildikó

"Csodálatos 2,5 órás kapcsolódás volt, amit mindenképp ki kell próbálni, mert érdekes, újszerű érzéseim, tapasztalásaim voltak, csupán mert máshová helyeződött a figyelem a vezető által. És ezzel a szemmel sosem jutott még eszembe "nézni", de a helyes szó inkább érezni az erdőt. És ezt köszönöm!"

Luca

"Ez nem kirándulás, hanem valódi fürdőzés az erdő nyugalmában."

Attila

"Különleges."

Nóra

"A természet egy olyan oldalát mutatja meg, amit magunktól nem veszünk észre."

Misi

"Feltétlenül próbálják ki! Ilyen erdei sétán még nem voltak! Elmondani nem lehet, mindenkinek a magához illő érzést nyújta."

Dia

"Ami számomra meghökkentő és nagyon újszerű volt, amikor énekeltél a rét sarkában az oltárnál. Az a hang ott úgy igazán elvarázsolt, ebben volt valami nagyon ősi, nagyon mély. Szívesen hallgattam volna még sokáig. Akkor úgy éreztem, hogy valami nagyon különleges történik, valami megismételhetetlen. A kelta rituálék is vonzanak, és ezzel az őszi oltárral a teliholdnál, a füstölő balzsamos illatával olyan volt közeledni az oltárhoz, mint egy varázslat! Nagyon köszönöm! A csipkebogyó teával, jóskártyával a teliholdnál eltöltött időben úgy éreztem, hogy egy mesevilágba csöppentem. "

Ildikó

"Észlelek. Az erdőfürdő után harmonikusabban voltam magamban és az engem körülvevő világgal, azt hiszem."

Misi

"A vezető által megvilágított dolgok nagyobb hangsúlyt kaptak, így sokkal mélyebb volt a kapcsolódás a mindennel."

Luca

"Mintha kimostak volna, az elmém nem pörög, nyugalom van."

Attila

"Nekem sorsfordító és elmeformáló volt az első csoportos Shinrin-yoku sétám Évivel. Ott váltam tudatossá mindarra, ami utána az önkéntes zarándoklatom és azóta az önálló kiszakadásaim során segített a jelenbe kerülni."

Noémi

"Egyszer mindenkinek ajánlott kipróbálni, mert egy egészséges embernek is rengeteget adhat, és közelebb kerülhet önmagához. "

Ágnes

"Ha kapcsolódni akarnak a természettel, önmagukkal, jöjjenek bátran. Ha szeretnének kiszakadni a város zajából, tisztulásra és lenyugvásra vágynak, az erdőfürdő szerintem egy remek módszer erre."

Viki

"Másképp tekintesz majd a természetre. Segít megérteni, megfigyelni a dolgokat, észrevenni az apróságokat, ezáltal az életedben is másképp fogsz tekinteni a dolgokra, hétköznapokra. Egy Szuper dolog részese lehettem."

Kata

„Kíváncsi voltam nagyon, milyen egy általad vezetett erdőfürdő. Az erdőben töltött idő mindig feltölt és új élményekkel gazdagít, ezek most is teljesültek. Csodálatos volt az egész séta, a megélések. Örülök, hogy részt vehettem rajta.”

Vanda

„Tisztabbak a céljaim, jobban letisztultak az érzelmeim, nyugodtabb vagyok, és igyekszem a szelídséget erősíteni magamban.”

Adrienn

„Szuper jó stresszoldó!”

Jelentkezés, érdeklődés

Melyik programra szeretnél jelentkezni?

Hírlevél

Adatvédelem

12 + 11 =

Kapcsolat

 

+36 (20) 920 3364

eva.bach@atisztaforras.hu

1025 Budapest, Törökvész út 95-97/C.

teljesen természetesen

Tarts velem egy közelgő erdőfürdő sétára, jógaórára, szomatodráma workshopra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - jelentkezz be egy egyszeri ingyenes konzultációra!