Erdőfürdő és erdőterápia

Az erdőfürdőzés több mint egy séta. Az erdőfürdő teljes, mély elmerülés a természetben.  Az éber és tudatos vezetett relaxációs séta a természethez és a bennünk élő természeti lényhez való visszatérésen, annak megtapasztalásán keresztül vezet bennünket egy teljesebb, minőségibb élet felé, és segít megtalálni a helyed a világban, az élet körforgásában.

Csoportos erdőfürdőzés

Mindig egyedi, tematikus erdőfürdő (shirnin-yoku) alkalmak Bach Évivel, hazánk első, a Forest Therapy Institute által képzett erdőterapeutájával és teljes erdőterápia folyamatok. Csodálatos élmény, közösség, nyugalom és önismeret a teljes egészségért.

Privát erdőfürdő

Program pároknak, családoknak – Gyertek el, ha szeretnétek együtt átélni az újrakapcsolódás élményét, megújítani a köztetek lévő köteléket egy közös rácsodálkozással a természet szépségeire!

Vállalatoknak

Csapatépítő erdőfürdőzés és vállalati stresszkezelés tréning – Kiégés, feszült légkör, súrlódások, beteges vagy motivációjukat vesztett munkatársak helyett energikus, nyitott, sikert-sikerre halmozó és örömteli együttműködés a mindennapokban. Hozzájárulhat egy jól megválasztott közös program…

Erdőfürdő tanfolyam

A Vissza a jelenbe! – Tudatosság a természet erejével program egy fentasztikus 21 napos online erdőfürdő kihívás, telis-tele nagyszerű gyakorlatokkal. Csodálatos élmény kezdő és tapasztalt erdőfürdőzőknek egyaránt.

Próbáld ki ingyen!

Kérd az ingyenes "Érzékek felébresztése meditáció" hanganyagot, és tapasztalj meg egy valódi erdőfürdő élményt!
Kipróbálom ingyen!

Mire számíts egy erdőfürdő sétán?

Az shinrin yoku – más néven erdőfürdő – során csendes, gyakorlat jellegű “meghívások” és csoportos megosztókörök váltják egymást, amelyek mind az érzékeid felébresztését, a természetben való elmerülést segítik.

Az erdőfürdő teaszertartással és kötetlen beszélgetéssel zárul, amely segít az élmények feldolgozásában és a visszatérésban a hétköznapi életedbe. Ha szívesen kirpóbálnád, ide kattintva megtalálod a legközelebbi erdőfürdő alkalmakat.

Ki vagyok?

A nevem Bach Évi, alternatív mozgásterapeuta és erdőfürdő-vezető vagyok. Kiemelt szakmai érdeklődési területeim között a civilizációs ártalmak (pl. stressz, hormonegyensúly, elhízás és ülőmunka), a daganatos megbetegedések és a pozitív testkép, testkapcsolat szerepelnek. Szívügyem az erdőfürdő meghonosítása Magyarországon, ahol a nemzetközileg elismert Erdőterápiás Intézet (Forest Therapy Institute) első hivatalosan képzett erdőterápiás szakembere vagyok. Bővebben

Mit jelent az erdőfürdőzés?

A napjainkban világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő erdőfürdő egy japán eredetű, egyszerre ősi, mégis új módszer. Japánul shinrin-yokunak (ejtsd: sinrin-joku) nevezik, amely szó szerint erdőfürdőzést jelent, noha valódi fürdésre elvétve kerül sor egy-egy erdőfürdő alkalom során. A név inkább az erdei légkörben, a természetben való megmerítkezésre és feloldódásra utal.

Mitől ősi, és mégis új módszer az erdőfürdő?

Az ember történelme során mindig is természetes volt gyógyulást, megújulást keresve az erdőbe kivonulni. Ám az erdőfürdő napjainkban használt, tudományosan is megalapozott módszertana a ’80-as években jelent meg japánban. Eredetileg a stressz káros egészségügyi hatásainak és a túlterhelt, rohanó városi életmód következményeinek a megelőzésére,  gyógyírására szánták.

Napjainkban a shinrin yoku egy olyan tudományosan is megalapozott, hatékony stresszoldó, testi és mentális egészséget megőrző önismereti és meditációs technika, amely segít a természettől elszakadt, rohanó életmódunkból fakadó testi-problémák megelőzésében, mérséklésében és megoldásában.

Kinek ajánlott az erdőfürdő?

Az erdőfürdőzés alapvetően egy wellness technika, így bárki végezheti. Próbáld ki te is, ha az alábbi állítások bármelyike igaz rád!

N
Szeretnél javítani a kapcsolatadoin, vagy úgy érzed, magányos vagy, vagy konfliktusokkal terhelt az életed.
N
Úgy érzed, túlságosan stresszes az életed, vagy csak vágysz a természet nyugalmára.
N
Testi-lelki és szellemi jóléted érdekében szeretnél kiszakadni a rohanó, digitalizált városi környezetből.
N
Úgy érzed, örömtelenné vált a munkád, az életed, vagy egyenesen értelmetlennek találod azt.
N
Bármely testi betegséged miatt gyógyulást keresel a természetben, különösen lelki vagy stressz eredetű betegségek esetén.
N
Fontos számodra a fejlődés, az önismeret.

Erdőfürdő blog

A Spirit FM is felfigyelt az erdőfürdőzésre

A Spirit FM is felfigyelt az erdőfürdőzésre

2021 májusában a Spirit FM is megkeresett, így készülhetett egy újabb beszélgetés a rádióhallgatók számára az erdőfürdőzésről. A Spirit FM az erdőfürdőzésről kérdezett, és lehetőséget kaptam beszélni a nemrégiben megjelent könyvemről is, amely egy igazi kis...

A Duna TV Család-Barát magazinja is kipróbálta az erdőfürdőzést

A Duna TV Család-Barát magazinja is kipróbálta az erdőfürdőzést

2021 áprilisában a Duna TV Család-Barát magazinjának munkatársai is erdőfürdőzésre adták a fejüket.Novodomszky Évi számára egészen különleges élmény volt erdőfürdőt vezetni, és a Duna TV anyaga egy igazi műalkotás, csodálatos képekkel, pillanatokkal, ezért jó szívvel...

Erdőfürdőzésről beszélgettünk az Érd FM műsorán

Erdőfürdőzésről beszélgettünk az Érd FM műsorán

Mi a különbség az erdőfürdőzés és a kirándulás között? Erről is beszélgetett Ba-Nyilas Hajni és Urbán Szabi az ÉrdFM 101.3 Bundáskenyér címímű műsorában velem, mint erdőfürdő-vezetővel, és bizony, szóba került a nemrégiben megjelent könyvem is az erdőfürdőzésről.Az...

Erdőfürdőztünk az NLC-vel

Erdőfürdőztünk az NLC-vel

Egy hétköznap délelőtti erdőfürdőzésre volt vendégem az nlc.hu szerkesztősége, akik egy videóösszeállítást készítettek az erdőfürdőről, annak lényegéről, menetéről, meghívásokról. Főszerepben: Normafa-erdő...Az nlc.hu oldalon 2021. január 30-án megjelent négyperces...

Kapcsolat

 

+36 (20) 920 3364

eva.bach@atisztaforras.hu

1025 Budapest, Törökvész út 95-97/C.

teljesen természetesen

Tarts velem egy közelgő erdőfürdő sétára, jógaórára, szomatodráma workshopra, vagy - ha egy hosszabb gyógyító és önismereti folyamaton szeretnél rész venni - jelentkezz be egy egyszeri ingyenes konzultációra!